Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Παρουσίαση βιβλίου στην Καλαμαριά-«ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Το βιβλίο «ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ», που συνέγραψαν  ο Νικόλαος Βαρσακέλης (Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ.), o Χριστόδουλος Κουτσουλιάνος (Διευθυντής ΚΔΕΚΠΑ Καλαμαριάς) και η Ευαγγελία Ζήκου (υποψήφια διδάκτορας του Α.Π.Θ.), παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία και την παρουσία τουλάχιστον 250 ατόμων, στο θεατράκι της Χηλής το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010.

Το βιβλίο προλόγισαν ο Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου Γενικός Γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης, Καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο Γιάννης Χατζηδημητρίου, Καθηγητής, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ο Βασίλης Θωμαίδης, Πρόεδρος της COMPUCON και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Τη συζήτηση συντόνισε ο Κωσταντίνος Μπουρλετίδης, ειδικός σύμβουλος του Αντιπρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. 

Tο βιβλίο είναι διαρθρωμένο σε δυο μέρη. Το πρώτο αποτελεί μια εισαγωγή στο ρόλο της επιχειρηματικότητας στην εθνική και τοπική οικονομική ανάπτυξη και στην συνέχεια παρουσιάζονται οι πολιτικές που μπορεί να αναπτύξει η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
 Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται επιτυχημένα παραδείγματα πόλεων και περιοχών από την Αμερική τον Καναδά την Αυστραλία και την Ευρώπη που με πρωτοβουλία της τοπικής αυτοδιοίκησης εφάρμοσαν πολιτικές για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Το βιβλίο, έκδοση της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Καλαμαριάς (ΚΔΕΚΠΑΚ), αποτελεί ένα εργαλείο πολιτικής στα χέρια της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.


Η κεντρική διάθεση του βιβλίου γίνεται από τις Εκδόσεις ΖΥΓΟΣ "Ι.Μάρκου και Υιος. Ο.Ε." Αγγελάκη 18, Θεσσαλονίκη, τηλ 2310271055.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου