Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Οίκοι αξιολόγησης-Ευρώπη Καληνύχτα!

Χθες η Επιτροπος της ΕΕ κ. Ρεντιγκ καταφέρθηκε κατά των τριών οίκων αξιολόγησης. Αντιγράφω απο την αρθρογραφία: Την διάλυση των τριών μεγαλύτερων οργανισμών αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας,οι οποίοι κατητηγορούνται για επιδείνωση της κρίσης του χρέους στη ζώνη του ευρώ, προτείνει η Ευρωπαία Επίτροπος για τη Δικαιοσύνη, κα Βίβιαν Ρέντινγκ, τους σύμφωνα με δηλώσεις της που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
«Βλέπω δύο δυνατότητες… είτε τα κράτη της G20 (τα πλουσιότερα κράτη στον κόσμο) θα αποφασίσουν να διαλύσουν τους τρεις Οίκους και στη συνέχεια οι ΗΠΑ θα πρέπει να μετατρέψουν τους τρείς οίκους σε έξι εταιρείες ή θα πρέπει να δημιουργηθούν ευρωπαϊκοί ή ασιατικοί (αντίστοιχοι) οίκοι» είπε η κα Ρέντινγκ.
Οι αμερικανικές Moody ’s, Standard and Poors και η αγγλο-αμερικανική Fitch κυριαρχούν στην αγορά αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας επιχειρήσεων και κρατών.
«Δεν είναι δυνατόν ένα καρτέλ τριών αμερικανικών εταιρειών να αποφασίζει τη μοίρα ολόκληρων κρατών κράτη και των πολιτών τους», είπε η κα Ρέντινγκ.
Εδώ και μήνες από αυτό το ιστολόγιο έγραφα ότι οι οίκοι αξιολόγησης αποτελούν στρέβλωση της αγοράς και εργαλεία χειραγώγησης. Σήμερα ξύπνησε και η ΕΕ. Καληνύχτα σας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου