Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Εμπρός, να σκοτώσουμε τον Αχιλλέα!


Για να πέσει η Τροία χρειάστηκε να πεθάνει ο Αχιλλέας με τον γνωστό τρόπο, το βέλος τον βρήκε στην «αχίλλειο πτέρνα». Μέχρι τότε οι Αχαιοί προσπαθούσαν να πάρουν την Τροία με την παλικαριά και την δύναμη. Με τον θάνατο του πρωτοπαλίκαρου αναδύεται ως ηγετική μορφή ο Οδυσσέας, το μυαλό. Το μυαλό πήρε την Τροία και όχι η  δύναμη. Σύμφωνα με τον Όμηρο πάντα.
Μιλώντας τις προάλλες με έναν δημοσιογράφο της διασποράς, μου είπε ότι το τωρινό πολιτικό σύστημα είναι η «αχίλλειος πτέρνα» της χώρας. Εάν είναι αληθές αυτό που είπε ο δημοσιογράφος, τότε αυτό που κυριαρχούσε στην χώρα, που χαρακτήριζε τον Έλληνα μέχρι σήμερα ήταν η αυθαιρεσία της δύναμης, η μαγκιά, η αλαζονεία, η ύβρης.
Ήλθε λοιπόν ή ώρα να σκοτώσουμε αυτόν  τον Έλληνα, αυτόν τον Αχιλλέα, για να απελευθερωθεί η χώρα. Και αυτός ο θάνατος που περνά μέσα από τον θάνατο του τωρινού πολιτικού συστήματος ( την αχίλλειο πτέρνα) είναι αυτός που θα φέρει ξανά στην επιφάνεια το μυαλό και την δημιουργικότητα των Ελλήνων, τον Οδυσσέα, με τα οποία θα καταλάβουν ξανά την Τροία, δηλαδή, θα ξανακάνουν την Ελλάδα περιφανή και αξιοζήλευτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου